Saturday, March 3, 2007

Ansvarlig-schmansvarlig

Vi i kollektivet Sørlandet har etterhvert kommet på en rekke ordninger som gjør at ting skal gå glatt i hjemmet vårt. Noen er mer avklart på forhånd, andre ting har bare blitt sånn. For eksempel:

Even er låseansvarlig. Det vil si at han låser døra når vi går på skolen. Dette har han IKKE valgt frivillig, og prøver gjerne å slippe unna ved å prøve å ta på seg ytterklærne raskt og smette ut døra før Thor Anders og Ida. Men det klarer han svært sjeldent.

Thor Anders er måke-ansvarlig (eller måkke-ansvarlig, eller skuffe-ansvarlig - get it?). Dette er en forsåvidt frivillig jobb som han en gang gjorde, og som han har fulgt opp til fulle. Kanskje mest i visshet om at Even og Ida ikke nærmer seg jobben med ildtang. Dermed er han pent nødt til å gjøre det, hvis ikke vi skal snø inne.

Andre jobber er strengt avklart på forhånd:

Vi har vaskelister. Vaskedag er som regel søndager, og vi har hver ansvar for hvert vårt rom (etter rulleringsprinsippet): kjøkken, bad, stue/gang. Det fungerer sånn helt ålreit. Okei, vi hadde en nedeperiode der alt fløt ut, men vi er ajour igjen.

Vi har oppvaskliste. Før vasket vi opp når det ikke var mer glass eller tallerkener igjen. Nå vasker vi opp hver dag (etter rulleringsprinsippet). Det funker betraktelig bedre.

Men det er noen jobber som er ledige. Søppelansvarlig er en av dem. Nå går det etter hvem-er-mest-lei-prinsippet.

6 comments:

IMG said...

hahha, måke-ansvarlig. og skuffe-ansvarlig. Han er ansvarlig for å jage måkene og sørge for at alle blir skuffet minst en gang om dagen.

Even Nielsen said...

hehehe... Måke snø din lompe!

Svada said...

Nei, nei! Ingvild har heilt rett. Di jævla måkan går mæ på nervan,og æ skuffe Even og Ida med å jage dem vekk kvær dag.

Anonymous said...

Og Ida er uansvarlig! :)

Anonymous said...

I want not approve on it. I think warm-hearted post. Particularly the designation attracted me to study the whole story.

Anonymous said...

Amiable brief and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Gratefulness you seeking your information.